Kysnuté kokosové rohlíčky
Recept na čajové pečivo ideálne k poobedňajšiemu čajovému osedeniu.
Ingrediencie
  • cesto: 1 kg hladkej múky 150 g masla, 100 g masti, 200 g kryštálového cukru, citrónová kôra, l lyžička soli, 1 kocka droždia, asi 500 ml mlieka
  • Plnka - kokos s cukrom
  • 2 vajcia
  • Cukrový rozvar - 300 ml vody a 1 vanilínový cukor
Inštrukcie
  1. Múku v miske rozmiesame s cukrom, soľou a citrónovou kôrou, rozpusteným maslom a masťou, urobime jamku dáme droždie a prilejeme trošku vlažného mlieka, prikryjeme na cca 10 minút, keď výjde kvások, pridáme zvyšok mlieka a vypracujeme cesto.
  2. Prikryté necháme kysnúť cca 1 hodinu.
  3. Z cesta vypracujeme malé bochníčky o veľkosti pingpongových loptičiek, poukladáme na dosku a necháme opäť kysnúť cca 20-30minút.
  4. Každý bochník potom rozvaľkáme /dobrý je malý valček/ naplníme s plnkou zo suchého kokosu a cukru a stočíme do rohlíčka.
  5. Na plechu ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť.
  6. Upečené potrieme cukrovým rozvarom. Ten pripravíme prevarením vody a vanilínovéo cukru.
  7. Z tohto množstva vyjde cca 50 rohlíčkov /ako náhradnú variantu môžme ako plnku použiť granko/.