Kakaové rezy
Inšpiráciu som našla v časopise Nový čas pre ženy a sú naozaj výborné ...
Ingrediencie
  • Suroviny
  • 5 ks vajcia
  • 120 g cukor práškový
  • 1 ks cukor vanilkový
  • 120 g múka polohrubá
  • 20 g kakaový prášok
  • 5 PL vlažná voda
  • 1 ks prášok do pečiva
  • plnka :
  • 2,25 dl mlieko
  • 1,5 PL múka hladká
  • 2 ks vajcia
  • 2 ks žĺtky
  • 90 g cukor práškový
  • 3 PL kakaový prášok
  • 250 g maslo
  • poleva:
  • 100 g maslo
  • 100 g čokoláda varová
  • na potretie džem pikantný
Inštrukcie
  1. Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom, postupne k tomu pridáme vlažnú vodu, z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
  2. Múku, PDP, práškový cukor a kakao si preosejeme, striedavo so snehom pridávame k žĺtkom. Upečieme piškótu.
  3. Piškótu vyklopíme a necháme vychladnúť. Prekrojíme po dĺžke na polovicu a každú polovicu ešte horizontálne na polovicu.
  4. Plnka: V hrnci nad parou zmiešame múku s preosiatym kakaom, na to nalejeme mlieko s vajcami a žĺtkami.
  5. Za stáleho miešania uvaríme hustý krém, preložíme do misky a tiež za stáleho miešania vychladíme.
  6. V drese so studenou vodou. V mise vyšľaháme maslo s cukrom do peny a postupne zašľahávame studený krém.
  7. Po prekrojení piškóty máme 4 pláty.
  8. Prvý natrieme pikantným napríklad ríbezľovým džemom, naň rozotrieme primerané množstvo krému.
  9. Na to položíme druhý korpus a potrieme ho iba plnkou, tretí korpus opäť natrieme džemom a krémom.
  10. Na záver položíme štvrtý korpus a zvyškom plnky potrieme boky a vrch rezu.
  11. Celé rezy nahrubo polejeme polevou.
  12. Poleva: Čokoládu polámeme a s maslom za stáleho miešania rozpustíme vo vodnom kúpeli. vrch môžete dozdobiť šľahačkou ... dobrú chuť 🙂