Kakaové rezy
Inšpiráciu som našla v časopise Nový čas pre ženy a sú naozaj výborné ...
Ingrediencie
- Suroviny
- 5 ks vajcia
- 120 g cukor práškový
- 1 ks cukor vanilkový
- 120 g múka polohrubá
- 20 g kakaový prášok
- 5 PL vlažná voda
- 1 ks prášok do pečiva
- plnka :
- 2,25 dl mlieko
- 1,5 PL múka hladká
- 2 ks vajcia
- 2 ks žĺtky
- 90 g cukor práškový
- 3 PL kakaový prášok
- 250 g maslo
- poleva:
- 100 g maslo
- 100 g čokoláda varová
- na potretie džem pikantný
Inštrukcie
-
Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom, postupne k tomu pridáme vlažnú vodu, z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
-
Múku, PDP, práškový cukor a kakao si preosejeme, striedavo so snehom pridávame k žĺtkom. Upečieme piškótu.
-
Piškótu vyklopíme a necháme vychladnúť. Prekrojíme po dĺžke na polovicu a každú polovicu ešte horizontálne na polovicu.
-
Plnka: V hrnci nad parou zmiešame múku s preosiatym kakaom, na to nalejeme mlieko s vajcami a žĺtkami.
-
Za stáleho miešania uvaríme hustý krém, preložíme do misky a tiež za stáleho miešania vychladíme.
-
V drese so studenou vodou. V mise vyšľaháme maslo s cukrom do peny a postupne zašľahávame studený krém.
-
Po prekrojení piškóty máme 4 pláty.
-
Prvý natrieme pikantným napríklad ríbezľovým džemom, naň rozotrieme primerané množstvo krému.
-
Na to položíme druhý korpus a potrieme ho iba plnkou, tretí korpus opäť natrieme džemom a krémom.
-
Na záver položíme štvrtý korpus a zvyškom plnky potrieme boky a vrch rezu.
-
Celé rezy nahrubo polejeme polevou.
-
Poleva: Čokoládu polámeme a s maslom za stáleho miešania rozpustíme vo vodnom kúpeli. vrch môžete dozdobiť šľahačkou ... dobrú chuť 🙂