Oriešková roláda
Oriešková roláda – kakaová roláda s krémom z lieskových orieškov
Ingrediencie
  • Cesto:
  • 6 vajec
  • 120 g práškový cukor
  • 50 g kakao
  • 2 PL hrubej múky
  • Krém:
  • 100 g pomletých lieskových orieškov
  • 100 g práškový cukor
  • 80 g maslo
  • asi 0 5 dl mlieko
  • Kakaová poleva:
  • 70 g margarín – Cera
  • 70 g práškový cukor
  • 2 plné PL kakao
  • 1 PL maizena
  • 2 PL mlieko
  • trochu rumu
Inštrukcie
  1. Žĺtky sa trú s cukrom, pridá sa kakao, múka a sneh z bielkov.
  2. Vo vymastenom plechu sa pečie v horúcej rúre.
  3. Ihneď po upečení sa pomocou utierky zroluje a studená sa rozroluje a naplní.
  4. Plnka: Pomleté oriešky sa zabaria s trochou vriaceho mlieka a nechajú vychladnúť.
  5. Maslo sa vymieša s cukrom a pridá sa k orieškom. Zmiešame a plníme.
  6. Poleva: Všetko dáme variť nad paru. Miešame, pokiaľ sa všetko nerozpustí.
  7. Odstavíme a miešame, kým trochu nezhustne. Potom roládu polejeme.
  8. Môžeme dozdobiť celými alebo pomletými lieskovcami.