Oriešková roláda
Oriešková roláda – kakaová roláda s krémom z lieskových orieškov
Ingrediencie
- Cesto:
- 6 vajec
- 120 g práškový cukor
- 50 g kakao
- 2 PL hrubej múky
- Krém:
- 100 g pomletých lieskových orieškov
- 100 g práškový cukor
- 80 g maslo
- asi 0 5 dl mlieko
- Kakaová poleva:
- 70 g margarín – Cera
- 70 g práškový cukor
- 2 plné PL kakao
- 1 PL maizena
- 2 PL mlieko
- trochu rumu
Inštrukcie
-
Žĺtky sa trú s cukrom, pridá sa kakao, múka a sneh z bielkov.
-
Vo vymastenom plechu sa pečie v horúcej rúre.
-
Ihneď po upečení sa pomocou utierky zroluje a studená sa rozroluje a naplní.
-
Plnka: Pomleté oriešky sa zabaria s trochou vriaceho mlieka a nechajú vychladnúť.
-
Maslo sa vymieša s cukrom a pridá sa k orieškom. Zmiešame a plníme.
-
Poleva: Všetko dáme variť nad paru. Miešame, pokiaľ sa všetko nerozpustí.
-
Odstavíme a miešame, kým trochu nezhustne. Potom roládu polejeme.
-
Môžeme dozdobiť celými alebo pomletými lieskovcami.