Jablková štrúdľa so šľahačkou
Lístkové cesto a jablká idú k sebe dokonale (Karin)
Ingrediencie
  • 1 balíček lístkového cesta 1kg jabĺk, 1 vanilkový cukor, 150 vlašských orechov, 200g kryštálového cukru, 100g masla, strúhanka, 2 žĺtka, škorica
Inštrukcie
  1. Lístkové cesto rozdelíme na tri časti, z ktorých vyvaľkáme obdĺžniky.
  2. Na masle opečieme strúhanku a pridáme nasekané orechy.
  3. Zmesou posypeme cesto(vynecháme okraje).
  4. Nastrúhame jablká a zmiešame ich s vanilkovým a kryštálovým cukrom.
  5. Vysypeme na strúhanku v hrúbke asi 3cm.
  6. Prečnievajúce cesto preložíme z oboch strán a konce stočíme, aby nám zmes nevytiekla.
  7. Preložíme na plech, potrieme rozšľahanými žĺtkami a pečieme 25minút (pri 220st.).
  8. Po vychladnutí na tanieri ozdobíme šľahačkou.