Jablková štrúdľa so šľahačkou
Lístkové cesto a jablká idú k sebe dokonale (Karin)
Ingrediencie
- 1 balíček lístkového cesta 1kg jabĺk, 1 vanilkový cukor, 150 vlašských orechov, 200g kryštálového cukru, 100g masla, strúhanka, 2 žĺtka, škorica
Inštrukcie
-
Lístkové cesto rozdelíme na tri časti, z ktorých vyvaľkáme obdĺžniky.
-
Na masle opečieme strúhanku a pridáme nasekané orechy.
-
Zmesou posypeme cesto(vynecháme okraje).
-
Nastrúhame jablká a zmiešame ich s vanilkovým a kryštálovým cukrom.
-
Vysypeme na strúhanku v hrúbke asi 3cm.
-
Prečnievajúce cesto preložíme z oboch strán a konce stočíme, aby nám zmes nevytiekla.
-
Preložíme na plech, potrieme rozšľahanými žĺtkami a pečieme 25minút (pri 220st.).
-
Po vychladnutí na tanieri ozdobíme šľahačkou.