Čokoládové trubičky
Sladké maškrtenie
Ingrediencie
- 120 g masla 3 polievkové lyžice sirupu, 75g hladkej múky, 100g práškového cukru, 1 čajová lyžička mletého ďumbiera, 2 polievkové lyžice koňaku, čokoládová poleva
- PLNKA: 250g gaštanového pyré 4 polievkové sladkej smotany, 1/2 balíčka vanilínovéhoi cukru, 2 polievkové lyžice jahodovej marmelády
Inštrukcie
-
V hrnci roztopíme maslo a sirup.
-
Občas premiešame, odstavíme a pridáme múku, cukor, koňak a ďumbier.
-
Opäť postavíme na sporák, aby zmes nevychladla.
-
Plech obalíme alobalom a lyžicou roztrieme zmes na plech ako placku s priemerom 10 centimetrov.
-
Pečieme v rozohriatej rúre pri 180stupňoch asi 5 minút.
-
Chvíľku necháme vychladnúť, pomocou lopatky odstránime z plechu a na vareche zvinieme do trubičky.
-
Všetky prísady na plnku vložíme do misky a vymiešame ich na hladkú hmotu.
-
Podľa potreby pridáme sladkú smotanu, aby sa dalo plnku ľahko igelitovým vrecúškom naplniť.
-
Naplnené trubičky polejeme čokoládovou polevou a necháme vychladnúť.