Čokoládové trubičky
Sladké maškrtenie
Ingrediencie
  • 120 g masla 3 polievkové lyžice sirupu, 75g hladkej múky, 100g práškového cukru, 1 čajová lyžička mletého ďumbiera, 2 polievkové lyžice koňaku, čokoládová poleva
  • PLNKA: 250g gaštanového pyré 4 polievkové sladkej smotany, 1/2 balíčka vanilínovéhoi cukru, 2 polievkové lyžice jahodovej marmelády
Inštrukcie
  1. V hrnci roztopíme maslo a sirup.
  2. Občas premiešame, odstavíme a pridáme múku, cukor, koňak a ďumbier.
  3. Opäť postavíme na sporák, aby zmes nevychladla.
  4. Plech obalíme alobalom a lyžicou roztrieme zmes na plech ako placku s priemerom 10 centimetrov.
  5. Pečieme v rozohriatej rúre pri 180stupňoch asi 5 minút.
  6. Chvíľku necháme vychladnúť, pomocou lopatky odstránime z plechu a na vareche zvinieme do trubičky.
  7. Všetky prísady na plnku vložíme do misky a vymiešame ich na hladkú hmotu.
  8. Podľa potreby pridáme sladkú smotanu, aby sa dalo plnku ľahko igelitovým vrecúškom naplniť.
  9. Naplnené trubičky polejeme čokoládovou polevou a necháme vychladnúť.