Mandarínkovo-kakaový koláč
Ľahké pečenie nielen pre šéfkuchárov ale aj pre šikovných kuchtíkov či gazdinky
Ingrediencie
  • 1 konzerva mandarínkového kompótu okolo 300g, 275g polohrubej múky, 2 lyžičky prášku do pečiva, 225g práškového cukru, 7 lyžíc slnečnicového oleja
Inštrukcie
  1. Múku preosejeme do misy, zmiešame s práškom do pečiva, kakaom a cukrom.
  2. Mandarínky scedíme, mesiačiky pokrájeme ešte napoly a scedenú šťavu doplníme vodou na 275ml.
  3. Vlejeme do múky spolu s olejom a dobre vyšľaháme.
  4. Podlhovastú formu vystelieme pomasteným papierom na pečenie a vylejeme do nej dve tretiny cesta.
  5. Husto posypeme scedednými, pokrájanými mandarínkami a zalejeme zvyšným cestom.
  6. Vložíme do predhriatej rúry a pri miernejšej teplote pečieme 50 minút až hodinu.
  7. Potom vyklopíme a necháme vychladnúť.
  8. Nad parou vymiešame polámanú čokoládu, margarín, a cukor na hladkú polevu, dáme na vychladnutý koláč a necháme stuhnúť.
  9. Krájame na úhľadné rezy a môžeme podávať ozdobené šľahačkou.