Mandarínkovo-kakaový koláč
Ľahké pečenie nielen pre šéfkuchárov ale aj pre šikovných kuchtíkov či gazdinky
Ingrediencie
- 1 konzerva mandarínkového kompótu okolo 300g, 275g polohrubej múky, 2 lyžičky prášku do pečiva, 225g práškového cukru, 7 lyžíc slnečnicového oleja
Inštrukcie
-
Múku preosejeme do misy, zmiešame s práškom do pečiva, kakaom a cukrom.
-
Mandarínky scedíme, mesiačiky pokrájeme ešte napoly a scedenú šťavu doplníme vodou na 275ml.
-
Vlejeme do múky spolu s olejom a dobre vyšľaháme.
-
Podlhovastú formu vystelieme pomasteným papierom na pečenie a vylejeme do nej dve tretiny cesta.
-
Husto posypeme scedednými, pokrájanými mandarínkami a zalejeme zvyšným cestom.
-
Vložíme do predhriatej rúry a pri miernejšej teplote pečieme 50 minút až hodinu.
-
Potom vyklopíme a necháme vychladnúť.
-
Nad parou vymiešame polámanú čokoládu, margarín, a cukor na hladkú polevu, dáme na vychladnutý koláč a necháme stuhnúť.
-
Krájame na úhľadné rezy a môžeme podávať ozdobené šľahačkou.