Nepečená jablková torta
Hriešne dobré jablká
Ingrediencie
  • 800 g jabĺk 400ml vody, 6 lyžíc kryštálového cukru, 2 balíčky okrúhlych piškót, 2 balíčky krémového prášku Zlatý klas, 2 až 3lyžice rumu, hotová čokoládová poleva, šľahačka na ozdobenie
Inštrukcie
  1. Jablka ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na menšie časti.
  2. Dáme do hrnca, pridáme vodu( 150 až 200ml- podľa konzistencie jabĺk) a cukor a rozvaríme na kašu.
  3. Vodu pridávame opatrne, aby vznikla hustá kaša. Krémový prášok rozmiešame v 200ml vody, nalejeme do jablkovej kaše a povaríme ešte 2 až 4 minúty.
  4. Dno okrúhlej tortovej formy vyložíme piškótami, pokvapkáme rumom a zalejeme vrstvou teplej jablkovej kaše.
  5. Na ňu znova uložíme vrstvu piškót a zalejeme jablkovou kašou. Takto vytvoríme 4 vrstvy.
  6. Tortu dáme vychladnúť a stuhnúť, najlepšie cez noc.
  7. Stuhnutú tortu vyberieme z tortovej formy a polejeme čokoládovou polevou. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou.