Jablkovo-rebarborový závin
Šťavnatá rebarbora,chutná a osviežujúca
Ingrediencie
  • 250 g polohrubej múky 50g masla, 50g práškového cukru, 1 vajce, 80ml mlieka, 15g čerstvého droždia, štipka soli
  • PLNKA: 300g jabĺk 200g rebarbory, kryštálový cukor, 200g tvarohu, 2ks vanilínového cukru, 25g Zlatého klasu, škoricový cukor, 1-2 lyžice masla
  • Na POTRETIE: 1 vajce 40g nahrubo podrvených vlašských orechov
Inštrukcie
  1. Vo vlažnom mlieku necháme z droždia, zo štipky soli a z lyžičky cukru vykysnúť kvások. Vykysnutý kvások dáme do misky spolu s múkou, so zvyšným cukrom, vajcom a maslom.
  2. Vypracujeme cesto, prikryjeme a necháme na teplom mieste nakysnúť.
  3. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, potrieme tvarohom, zmiešaným s práškovým cukrom a so Zlatým klasom.
  4. Pridáme očistené,nahrubo postrúhané jablká a nakrájanú rebarboru.
  5. Posypeme kryštálovým cukrom, škoricovým cukrom, pokvapkáme rozpusteným maslom a zvinieme.
  6. Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme na plechu odstáť asi 10 minút.
  7. Závin potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme podrvenými vlašskými orechmi a vložíme piecť do vyhriatej rúry.