Nepečená kokosová roláda
Čierno-biela roláda z keksov a kokosu
Ingrediencie
- Cesto:
- 300 g Indián-keksov alebo kakaových piškót alebo BeBe-kakaové
- 100 g mäkkého masla
- 50 g práškový cukor
- 4 PL rum
- 3 PL uvarenej vychladenej čiernej kávy
- 3 PL kakao
- lnka:
- 200 g maslo
- 150 g kokosová múčka
- 150 g práškový cukor
- Čokoládová poleva tmavá
Inštrukcie
-
Keksy na jemno pomelieme na orechovom mlynčeku. Zmiešame s ostatnými surovinami na cesto. Vznikne rozotierateľná masa. Z alobalu odstrihneme asi 40 cm dlhý kus.
-
Masu rozotrieme na alobal na asi 3/4 cm hrubú vrstvu – snažíme sa vytvoriť obdĺžnik. Prípadne uvaľkáme valčekom, aby to bolo rovnomerné.
-
Na plnku vymiešame do hladka maslo s cukrom, potom pridáme kokos.
-
Pomaly rovnomerne rozotrieme na tmavé cesto. Potom pomocou alobalu zrolujeme a dáme na noc stuhnúť do chladničky.
-
Na druhý deň rozbalíme alobal a povrch rolády potrieme polevou. Skladujeme v chladničke.