Nepečená kokosová roláda
Čierno-biela roláda z keksov a kokosu
Ingrediencie
  • Cesto:
  • 300 g Indián-keksov alebo kakaových piškót alebo BeBe-kakaové
  • 100 g mäkkého masla
  • 50 g práškový cukor
  • 4 PL rum
  • 3 PL uvarenej vychladenej čiernej kávy
  • 3 PL kakao
  • lnka:
  • 200 g maslo
  • 150 g kokosová múčka
  • 150 g práškový cukor
  • Čokoládová poleva tmavá
Inštrukcie
  1. Keksy na jemno pomelieme na orechovom mlynčeku. Zmiešame s ostatnými surovinami na cesto. Vznikne rozotierateľná masa. Z alobalu odstrihneme asi 40 cm dlhý kus.
  2. Masu rozotrieme na alobal na asi 3/4 cm hrubú vrstvu – snažíme sa vytvoriť obdĺžnik. Prípadne uvaľkáme valčekom, aby to bolo rovnomerné.
  3. Na plnku vymiešame do hladka maslo s cukrom, potom pridáme kokos.
  4. Pomaly rovnomerne rozotrieme na tmavé cesto. Potom pomocou alobalu zrolujeme a dáme na noc stuhnúť do chladničky.
  5. Na druhý deň rozbalíme alobal a povrch rolády potrieme polevou. Skladujeme v chladničke.