Čokoládové tortičky s bielou plnkou
Krásne vyzerajú a ešte lepšie chutia
Ingrediencie
- Cesto:
- 350 g hladká múka
- 25 g kakao
- postrúhaná citrónová kôra
- 100 g práškový cukor
- 1 vanilkový cukor
- 60 g pomleté orechy alebo mandle
- štipku mletej škorice
- 230 g maslo
- Plnka:
- 3 žĺtky
- 4 PL práškový cukor
- 1 dl mlieka
- 1 vanilkový cukor
- 80 g mäkké maslo
- Poleva:
- 100 g várová čokoláda
- 80 g maslo
- Na ozdobenie:
- mandle ošúpané a pozdĺžne rozpolené
Inštrukcie
-
Maslo vymiešame s cukrom. Postupne primiešame ostatné suroviny.
-
Dôkladne vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na aspoň 2 hodiny do chladničky stuhnúť.
-
Potom rozvaľkáme na asi 1/2 cm hrúbku a vykrajujeme kolieska (alebo srdiečka).
-
Dáme do vyhriatej rúry na 175 °C upiecť – pozor, pečieme krátko – rýchlo zhnedne. Necháme vychladnúť.
-
Žĺtky, práškový cukor a mlieko uvaríme nad parou do husta. Necháme vychladnúť.
-
Maslo vymiešame s vanilkovým cukrom. Pridáme žĺtkovú kašu. Touto plnkou natierame upečené kolieska a priklopíme ďalším kolieskom.
-
Nad parou rozpustíme v masle rozlámanú čokoládu. Lyžičkou natierame na povrch tortičiek.
-
Dozdobíme polovičkou mandle a dáme do chladničky stuhnúť. Udržiavame v chlade.