Čokoládové tortičky s bielou plnkou
Krásne vyzerajú a ešte lepšie chutia
Ingrediencie
  • Cesto:
  • 350 g hladká múka
  • 25 g kakao
  • postrúhaná citrónová kôra
  • 100 g práškový cukor
  • 1 vanilkový cukor
  • 60 g pomleté orechy alebo mandle
  • štipku mletej škorice
  • 230 g maslo
  • Plnka:
  • 3 žĺtky
  • 4 PL práškový cukor
  • 1 dl mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 80 g mäkké maslo
  • Poleva:
  • 100 g várová čokoláda
  • 80 g maslo
  • Na ozdobenie:
  • mandle ošúpané a pozdĺžne rozpolené
Inštrukcie
  1. Maslo vymiešame s cukrom. Postupne primiešame ostatné suroviny.
  2. Dôkladne vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na aspoň 2 hodiny do chladničky stuhnúť.
  3. Potom rozvaľkáme na asi 1/2 cm hrúbku a vykrajujeme kolieska (alebo srdiečka).
  4. Dáme do vyhriatej rúry na 175 °C upiecť – pozor, pečieme krátko – rýchlo zhnedne. Necháme vychladnúť.
  5. Žĺtky, práškový cukor a mlieko uvaríme nad parou do husta. Necháme vychladnúť.
  6. Maslo vymiešame s vanilkovým cukrom. Pridáme žĺtkovú kašu. Touto plnkou natierame upečené kolieska a priklopíme ďalším kolieskom.
  7. Nad parou rozpustíme v masle rozlámanú čokoládu. Lyžičkou natierame na povrch tortičiek.
  8. Dozdobíme polovičkou mandle a dáme do chladničky stuhnúť. Udržiavame v chlade.