Neskutočne šťavnaté pečené kačacie prsia

autor: hucko (portál www.sefkuchari.sk)
Neskutočne šťavnaté pečené kačacie prsia
Rýchlovka a neskutočne jemná úprava kačacej flákoty

Zloženie:
kačacie prsia aj s kožou
soľ

Postup:
Zapneme rúru a nastavíme teplotu 200 stupňov (použijeme o chvíľu)

Kačacie prsia na strane kožky nakrojíme na šachovnicu. Dávajte pozor, aby ste nezarezali do mäsa - stačí kožku narezať.
Osolíme kožku (smelo) a položíme na veľkú STUDENÚ panvicu. Ak by sme dali na rozpálenú, kožka by sa hneď pripiekla a zatvorila. Nebola by taká chrumkavá a bola by podstatne mastnejšia. Pod panvicou zapálime oheň (pridáme teplo na max.) a o 5 minút otočíme. Na strane mäska ho necháme 3-4 minúty opiecť.

Kačacie prsia pustili šťavu (masť). Túto šťavu vylejeme na menší pekáčik, položíme naň prsia (kožkou hore) a šup na 6-7 minút do rúry.

Vytiahneme prsia z rúry a ešte na minútu ich dáme na kožku na panvicu opiecť - bude chrumkavejšia. Necháme oddychovať 8 minút a lahôdka je na svete.

Podávame s pučenými zemiakmi, glazovanou zeleninou, lokšou, alebo čerstvým voňavým chlebíkom.

Zdroj: Sefkuchari.sk - nie len recepty