Čokoládový vianočný koňak

autor: Libchen (portál www.sefkuchari.sk)
Čokoládový vianočný koňak
Na Vianoce si radi pochutnávame na hustom pravom čokoládovom koňaku z kvalitnej čokolády.

Zloženie:
150 gramov kvalitnej čokolády so 75% - tným obsahom kakaa
170 gramov práškového cukru
2 vaječné žĺtky
400 ml sladeného kondenzovaného mlieka
400 ml 40% - tného tuzemského rumu
2 balenia pravého vanilkového cukru

Postup:
Do hrnca dáme práškový cukor, vaječné žĺtky, vanilkový cukor, nalámanú kvalitnú čokoládu, prilejeme sladené kondenzované mlieko a za stáleho miešania nad parou z vodného kúpeľa necháme čokoládu pomaly rozpustiť a miešame, kým sa zmes nespojí na hladký čokoládový krém, ktorý začne hustnúť. Pridáme teplotu a uvarený puding necháme zovrieť, zoberieme zo zdroja tepla, pridáme rum, premiešame a necháme vychladnúť. Hotový koňak naplníme do čistých suchých fliaš. Tento koňak nie je s kakaom, má chuť pravej čokolády a má aj patričné grády, jedným slovom je to pochúťka, ktorú sa oplatí pripraviť a pochutnať si na pravom čokoládovom koňaku, je veľmi chutný, veľmi hustý a voňavý ako rozpustená čokoláda, pred naliatim do pohárov odporúčam fľašu s koňakom dobre pretrepať.

Zdroj: Sefkuchari.sk - nie len recepty