Nepečený gaštanový krémeš

autor: Libchen (portál www.sefkuchari.sk)
Nepečený gaštanový krémeš
Recept na jednoduchý, jemný a veľmi chutný nepečený gaštanový krémeš.

Zloženie:
vanilkový krém:
400 ml studeného mlieka
1 balenie vanilkového pudingu Dr. Oetker
2 balenia vanilkového cukru
4 lyžice práškového cukru
200 gramov čerstvého zmäknutého masla
na potretie:
500 ml extrahustej tortovej šľahačky
1 lyžica práškového cukru
korpus:
250 gramov na jemno zomletých okrúhlych detských piškót
500 gramov rozmrazeného gaštanového pyré
50 gramov čerstvého zmäknutého masla
2 lyžice 40% - tného tuzemského Rumu (UMu)
na ozdobu:
čokoládová ryža

Postup:
Ako prvé uvaríme vanilkový puding zo 400 ml studeného mlieka a 1 balenia vanilkového pudingu. Rozmiešame 1 balenie pudingu s 2 polievkovými lyžicami práškového cukru, 2 baleniami vanilkového cukru v 150 ml studeného mlieka do hladka. Zvyšok mlieka zohrejeme na nízkom plameni, vlejeme túto zmes a za stáleho miešania uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. 200 gramov zmäknutého čerstvého masla vymiešame do penista s 2 polievkovými lyžicami práškového cukru a postupne zašľaháme elektrickým šľahačom vychladnutý puding a máme hotový vanilkový krém. Zomelieme 250 gramov okrúhlych detských piškót na jemno, pridáme 500 gramov rozmrazeného gaštanového pyré, 50 gramov zmäknutého čerstvého masla, 2 polievkové lyžice 40 %-tného rumu, spracujeme rukami na kompaktné cesto, vystelieme pekáč rozmerov 25 x 35 cm pečiacim papierom, túto gaštanovú masu v pekáči rovnomerne roztlačíme, na tento korpus rovnomerne rozotrieme vanilkový krém z pudingu a na krém rovnomerne rozotrieme 500 ml ušľahanej tuhej šľahačky s 1 polievkovou lyžicou práškového cukru, dáme asi na 6 hodín celé vychladiť do chladničky, pokrájame na kocky,ozdobíme čokoládovou ryžou, strúhanou čokoládou, kakaom a podobne.

Zdroj: Sefkuchari.sk - nie len recepty