Vianočný vaječný koňak

autor: Libchen (portál www.sefkuchari.sk)
Vianočný vaječný koňak
Vaječný koňak robievam z čistého liehu, ktorý nariedim na 40% - tný, teraz som použila 40% -tný rum a koňak som uvarila z vanilkového pudingu, má výbornú jemnú chuť a patričné grády.

Zloženie:
700 ml plnotučného mlieka
1 balenie vanilkového pudingu Dr. Oetker
2 balenia vanilkového cukru
5 ks vaječných žĺtkov
350 gramov práškového cukru
250 ml 40% - tného tuzemského Rumu (Umu)

Postup:
V hrnci privedieme 500 ml mlieka do varu. V miske si rozmiešame vo zvyšnom mlieku vanilkový pudingový prášok a vlejeme do vriaceho mlieka a miešame do zhustnutia. V inej nádobe vyšľaháme žltky s práškovým a vanilkovým cukrom do hustej peny, do ktorej pridáme rum. Túto zmes vlejeme so pudingu, miešame spolu ešte 1 minútu a necháme vychladnúť. Vychladnutý vaječný koňak naplníme do umytých čistých a suchých fliaš.

Zdroj: Sefkuchari.sk - nie len recepty