RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (245)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Hrnčekový chlieb

autor: 7danka7 (konzument)      body: 6      zobrazenia 126837      podpora 21.7.2016
Hrnčekový chlieb
Pozrite si všetky recepty užívateľa 7danka7 (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Kupovali by ste chleba, keby ste si vedeli upiecť doma takýto ? Tento je skutočne pečený doma.

Zloženie:
1 šálka hladká múka t650
2 šálky ražná múka
1 šálka vody
1 bal sušené droždie
1.5kl soľ
1.5kl rasca drvená (kmín)
Za hrsť ľanové semiačka

Ak by sa stalo náhodou, že sa nezdvihne, môžte mať ťažkú ražnú múku. Potom obráťte pomer: 2šálky hladká a 1 šálka ražná múka.

Šálkujem v ikeáckych hrnčekoch http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/90152536/


Postup:
Zamiesiť,hodinu kysne. Po hodine premiesiť,dat kysnúť do ošatky. Nechať 40 minút kysnúť.

Vyklopiť do predohriatej Jenskej misy na 200C. Zhora som narezala žiletkou, porosila rozprašovačom, zakryla a hodinu piekla na 200C

Vytlačiť recept




7danka7    (id: 257)    (3.3.2015 o 14:33)   
Ahojte, mala tam byt rasca miesto drozdia, pisala som to uz v noci.
Semiacka mozte dat hociake, ked mam sezam dam aj sezam aj lan.. len pri slnecnici pozor lebo uz sa mi 2x stalo, ze sa mi slnecnica sparila a do rana splesnela.. ale pouzivam aj tu len treba nechat dobre vychladnut chlebik..
Salku mam z ikei - prihodila som do receptu link aj na salku, aby ste cca videli aka velka ale ono v podstate je to jedno ked sa salkuje vsetko.
Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...