RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (249)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



lángoše na tri dni

autor: moon1979 (konzument)      body: 5      zobrazenia 5165      podpora -
lángoše na tri dni
Pozrite si všetky recepty užívateľa moon1979 (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Tieto lángoše sa dajú robiť aj hneď po vykysnutí, no rovnako vydržia v chladničke (cesto) aj 3 dni, takže vždy sa dajú urobiť čerstvé bez toho, aby sme museli čakať kým cesto vykysne :)

Zloženie:
cesto:
500g hladkej múky,
2dl mlieka,
kocku droždia,
2KL soli,
250g kyslej smotany,
1 vajíčko,
1 KL cukru

Postup:
takže ako som spomínala vyššie, dá sa urobiť tak, že cesto vykysne a hneď vypražíme, ale druhá možnosť pripravíme si cesto večer, dáme do chladničky na noc a další deň (max do troch dní ak zostane cesto) vyprážať vždy čerstvých pár kúskov.

najprv si urobíme kvások z mlieka, cukru, štipky múky a droždia, keď sa kvások urobí primiešame ho k ostatným surovinám, vypracujeme cesto, ktoré síce lepí ale nevadí a dáme buď kysnúť na teplo (ak chceme hneď robiť) alebo odložíme prikryté igelitom do chladničky ... no a potom si už len naolejujeme prsty, odoberáme potrebné množstvo cesta, povyťahujeme do tvaru lángoša a vyprážame na oleji :)

aby sa olej neprepaloval ja dávam do oleja zopár tenkých koliečok očistenej mrkvy

plniť ich môžete čímkoľvek čo máte radi alebo len obyčajne potrieť cesnakom

dobrú chuť :)

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...