RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (245)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Nátierka z lososa - ryba na každý týždeň

autor: hucko (kuchtík)      body: 5      zobrazenia 3898      podpora -
Nátierka z lososa - ryba na každý týždeň
Pozrite si všetky recepty užívateľa hucko (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Rybacia nátierka, ktorá formou jednohubiek ozvláštni každú spoločenskú udalosť spojenú s jedením.

Zloženie:
200g tradičné maslo
3 vajíčka uvarené na tvrdo
0,5 kg lososa
1 čl soli
polka citrónu
petržlenová vňať - trošku

Postup:
V prvom rade necháme maslo pri izbovej teplote zmäknúť aspoň 3-4 hodiny

Lososa zbavíme kože a nakrájame na väčšie kúsky (5x5 cm), mierne ho osolíme (nie, to nie je tá soľ, čo je v surovinách) a udusíme aj s kožou na pare, ako keď paríme knedľu takých 8-10 minút. Necháme trošku vychladnúť. Vajíčka ošúpeme, pridáme k mäsku, pridáme zmäknuté maslo, soľ (áno toto je tá soľ) a šťavu z polky citróna. Vydličkou jemne premiešame. Necháme v chladničke aspoň dve hodinky a môžeme robiť jednohubky.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...