RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (245)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Pstruh na grile

autor: moon1979 (konzument)      body: 5      zobrazenia 2223      podpora -
Pstruh na grile
Pozrite si všetky recepty užívateľa moon1979 (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

pozor aby kostička nezabehla :)

Zloženie:
417g chladeného pstruha (2ks),
korenie na ryby,
4 PL oleja,
2 strúčiky cesnaku,
šťavu z polovičky menšieho citrona,
trošku vegety, zeleninová obloha,
pol kg zemiakov

Postup:
pstruha si umyjeme, do oleja zamiešame korenie na rybu, vegetu, roztlačený cesnak a 1 PL citrónovej šťavy a týmto "nálevom" poriadne ponatierame rybu zvnútra aj zvonka (viacej treba dovnútra dať). Necháme ju pol hodinku odpočinúť a potom dáme piecť do rúry nasledovne - prvých 10 minút na 200 stupňov ohrev zhora zdola, potom znížime na 180 a pečieme ďalších 10 minút, na záver prepneme na gril a pri teplote 180 stupňov grilujeme 5 - 7 minút. Na tanier poukladáme zeleninovú oblohu (šalotku, mladý šalát a rajčinky, ktoré pokvapkáme zvyškom citrónovej šťavy) a podávame s opekanými zemiakmi.

Dobrú chuť :)

dobrú chuť

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...