RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (245)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Šťavnatý losos na masle so zeleninou

autor: hucko (kuchtík)      body: 5      zobrazenia 7922      podpora -
Šťavnatý losos na masle so zeleninou
Pozrite si všetky recepty užívateľa hucko (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Zdravá večera, kvalitný obed

Zloženie:
- losos (optimálne cca 300 gramový kus rozkrojený na dva kusy po dĺžke)
- maslo (zhruba 1,5 PL na mnpžstvo)
- 2 mrkvičky
- malá konzerva kukurice Bonduelle
- nejaký tvrdý syr - stačí málo (ako sva prsty)
- soľ



Postup:
Na panvicu dáme roztopiť maslo, keď sa rozpáli, položíme dva kúsky lososa kožou dole. Lososa by malo byť na panvici len toľko, aby medzi jednotlivými kúskami bolo aspoň trošku miesta. Lososa osolíme - nebojte sa - smelo - rybka sa tak ľahko nedá presoliť. Panvicu prikryjeme pokrievkou (ja mám sklenenú), stiahneme plameň na minimum a necháme takto dusiť na masle 20 minút. Lososa za celý čas za žiadnych okolností NEODKRÝVAME a po celý čas dusenia bude položený na kožke - NEOBRACIAME HO.

Kým sa nám pripraví losos, umyjeme si šalát, natrháme v ruchách, alebo pokrájame porcelánovým nožom. Mrkvu nakrájame na kolieska, nakrájame syr a pridáme kukuricu. Môžeme trošku osoliť, prípadne pridať trošku olivového oleja, ale ja uprednostňujem k lososovi čisté chute zeleniny. Dobrú chuť.

PS: Nie, kožu z ryby nemusíte zjest :-)

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...