RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (244)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Najjednoduchšia klobásková zmes na špagety

autor: hucko (kuchtík)      body: 6      zobrazenia 5241      podpora -
Najjednoduchšia klobásková zmes na špagety
Pozrite si všetky recepty užívateľa hucko (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Ja som mäsožravec, ale toto uspokojí moje lovecké inštinkty úplne.

Zloženie:
Pre 4 porcie špagiet:
3 pl masti (kačacia, bravčová), alebo olej
2 stredne veľké cibule
150-200g klobáska (najlepšia polosuchá - vyúdená)
250-300 ml kečupu



Postup:
Na masti osmahneme cibuľu. Tentokrát viac, ako len do sklovita - ak chcete do sklovita, choďte za sklenárom. Cibuľa je lepšia, keď chytí farbu. Pridajte akrájanú klobásku. Ja ju nakprv po dĺžke rozkrojím na polku a znova na polku a potom tie 4 "paličky" nakrájam na malé kúsky. Keď sa klobáska trošku zatiahne a pustí šťavu, pridáme kečup. Nešetrite kvalitou, tu sa naozaj oplatí použiť dobrý kečup.

Ideálna zmes na špagety. Uvarte ich AL DENTE. Špagety dajte do veľkého množstva (minimálne 2-5 litra) osolenej vriacej vody s 1 PL oleja, nikdy do studenej. Varte podľa druhu špagiet cca 7-8 minút. Skúste ho nich kusnúť a v strede sú šte trošku tvrdšie, ale nie tak, aby sa lámali. Keď ich budete variť dlho, nebudú AL DENTE, ale skôr AL DEMENTE - to radšej vyhoďte a uvarte druhé...

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...