RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (245)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Hokkaido krémová polievka

autor: makome (konzument)      body: 5      zobrazenia 12058      podpora -
Hokkaido krémová polievka
Pozrite si všetky recepty užívateľa makome (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Aj z tekvice sa dá spraviť fantastická polievka

Zloženie:
1ks tekvice hokkaido najlepšie okolo 1kg (aj recept je uvádzaný na 1kg tekvice)
150g mrkvy
250g zemiakov
60g cibule
2ks zeleninového bujónu
200ml smotany na šľahanie 33%
1400ml vody

Postup:
Tekvicu si prekrojíme na polovicu, vydlabeme lyžičkou dužinu,a tekvicu ošúpeme, najlepšie sa šúpe škrabkou v tvare ypsilonu, niekto ju nešúpe, ale ja som to skúšala už aj so šupou ale dosť som ju tam cítila a nemala takú dobrú chuť ako bez šupy, tekvicu nakrájame na menšie kúsky, dáme do hrnca, ošúpeme mrkvu, a zemiaky, pridáme do hrnca ku tekvici, cibuľu môžeme dať aj celú, len očistenú, všetko zalejeme vodou,pridáme 2 bujóny,všetko spolu privedieme do varu a varíme 40minút.

Potom to vy mixujeme ponorným mixérom. Pridáme sladkú smotanu a povaríme ešte asi 1 minútu.

Servírujeme so šľahačkou v spreji a tekvicovými jadierkami.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...