RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (245)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Cous cous šalát

autor: jadza (konzument)      body: 5      zobrazenia 3067      podpora -
Cous cous šalát
Pozrite si všetky recepty užívateľa jadza (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Jedna z najstraších cestovín, pochádzajúca z Afriky. Neskutočne dobrá.

Zloženie:
Poznáte cestovinu cous-cous ? Vlastne samotná cestovina, tie drobné guličky, sa volajú „ Tabouleh“. Je veľmi rýchlo uvarená – stačí ak ju zalejete primeraným množstvom vriacej vody, ktoré cestovina absorbuje.

300 g couscous/tabouleh – uvarený a vychladnutý
Zväzok nasekanej petržlenovej vňaťky
6-7 lístkov mäty, tiež nasekaných
4 väčšie paradajky a ½ uhorky nakrájané na malé kocky
2 jarné cibuľky nakrájané nadrobno
Čierne olivy ( môžu a nemusia byť)
Vinegrette ( viď. ochucovadlá)

Poznámka admina:
cous-cous sa zalieva vriacou vodou v pomere 1:1,7 (1 diel cous-cous a takmer dva diely vody)


Postup:
Všetky suroviny premiešame a zalejeme vinegrettom, môžeme ešte pokvapkať pár kvapkami citrónu.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...