RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (245)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Marinovaný losos s mätovo dijonským dresingom

autor: hucko (kuchtík)      body: 5      zobrazenia 3185      podpora -
Marinovaný losos s mätovo dijonským dresingom
Pozrite si všetky recepty užívateľa hucko (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Plnohodnotná úprava lososa, ktorá z neho dostane skutočne to najlepšie

Zloženie:
- losos 1 filet (cca 1 kg) ZBAVENÝ KOŽE
- 1 kg cukor
- 1 kg morská soľ (nebojte sa, každá je morská, voľakedy bolo všade more)
- kôpor,
- pomarančová kôra,
- nejaké korenie na ryby


Postup:
Soľ a cukor spolu zamiešame do jednej sypkej zmesy. Polovicu dáme na pekáč (nemal by byť veľmi väčší, ako je filet z lososa). Z filetu povyťahujeme kostičky (malé kombinačky, alebo pinzeta), okoreníme korením na ryby, položíme ho na cukrovosoľnú zmes a zasypeme zvyšnou cukrosoľnou zmesou. Necháme ho "marinovať" 48-72 hodín v chlade. Po namarinovaní lososa opláchneme v studenej vode, riadne vysušíme a šikmo krájame na tenké plátky. Podávame s rukolou a mätovo dijonským dresingom, alebo len tak :-).


MATOVO DIJONSKÝ DRESING:
Aby ste ho nemuseli hľadať inde, tu je:
1 PL medu (áno, musí byť tekutý - bingo)
1 PL dijonskej horčice
1,5 dl olivový olej
0,5 dl lepšie biele víno (nie, Venušino čaro nie je dobré)
6-8 nadrobno nakrájaná mäta

Do medu, pridáme horčicu a postupne zašľahávame olivový olej (emulgujeme). Pridáme biele víno (áno, stále šľaháme) a mätu.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...