RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (249)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Vinegrette

autor: jadza (konzument)      body: 6      zobrazenia 1883      podpora -
Vinegrette
Pozrite si všetky recepty užívateľa jadza (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

olejovo-octový nálev

Zloženie:
Ide o olejovo-octový nálev francúzskeho pôvodu, ktorý sa používa ako dresing na listové šaláty, ale používam ho aj na surovú strúhanú zeleninu - mrkvu alebo celer alebo na varené strukoviny nastudeno s cibuľkou, výborný je s avokádom a dokonca mi chutí aj na mozarelle s paradajkami....
Ja ho mám vždy poruke, v zásobe v litrovej fľaši od oleja .

3 diely oleja ( ja dávam 2 diely slnečnicového alebo repkového a 1 diel olivového)
1 diel octu
Soľ, čierne korenie a Dijonskú horčica ( dá sa dať aj naša plnotučná, ale tá obsahuje cukor a to mi tam moc nechutí)


Postup:
Treba to poriadne pretrepať ( uzatvárateľná fľaša je najvhodnejšie médium) a naliať.

1 diel = polievková lyžica/ šálka/záhyb na fľaši - záleží aké množstvo vinegrettu chcete zrobiť

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...