RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (245)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Olivová tapenáda alebo rýchle stredomorské predjedielko

autor: jadza (konzument)      body: 6      zobrazenia 2405      podpora -
Olivová tapenáda alebo rýchle stredomorské predjedielko
Pozrite si všetky recepty užívateľa jadza (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Táto pochúťka je ako stvorená na dlhé letné večery s kamarátmi pri vínku u Vás na terase...

Zloženie:
Stačí si ju namazať na chrumkavo opečené bagetky, alebo celozrnné chlebíky a okamžite sa prenesiete napríklad do takého Provensálska...

Zloženie :
1/2 kg zelených+ čiernych vykôstkovaných olív (pomer záleží od Vašej chute)
3-4 PL olivového oleja
2-3 PL pasty Tahini ( pasta zo sezamových semiačok)
1 strúčik cesnaku
soľ, korenie
bylinky – oregano, tymián, bazalka – čerstvé alebo sušené


Postup:
Všetko spolu, okrem byliniek, rozmixujeme. Bylinky pridáme až do hotovej Tapenády. Mala by mať takú pomazánkovú konzistenciu, teda ani príliš hustá, ani riedka.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...