RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (249)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



karamelovo zeleninová marináda na grilované mäso.

autor: hucko (kuchtík)      body: 9      zobrazenia 8371      podpora -
karamelovo zeleninová marináda na grilované mäso.
Pozrite si všetky recepty užívateľa hucko (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Fantastická prémiová marináda na rebierka, stejky, stehienka, krídelká.

Zloženie:
1 kg cukru
1,5 litra čierneho piva
1 kg lúpaných paradajok v konzerve
0,5 litra sweet chilli sauce (aj v Tescu)
Hrsť nasekanej petržlenovej vňate.
200 g cesnaku
1 balíček drvenej rasce
2 jablká
2 čl soli.

Postup:
Cukor skaramelizujeme. Pomaly pridáme pivo. Nastane búrlivá reakcia. Treba liať pomaly, cukor nestvrdne. Varíme tak 15 minút.

Pridáme ostatné suroviny a varíme ďalších 20 minút (NIE VIAC - ostala by veľmi hustá). Rozmixujeme, môžeme precediť a necháme vychladnúť. Mne osobne ale dobre padne, keď vidím aj jemnú štruktúru a preto už necedím. Ak to dáte do 2-3dl zaváraninových pohárov a vysterilizujete, vydrží Vám to aj rok (Ak nepoužijete)

Použitie:
Mäsko pečieme v rúre, alebo grilujeme BEZ MARINOVANIA - len osolené. Rebierka odporúčam dať na plech, podlejeme 0,5l vriacim vývarom (kľudne aj z bujónu - ide o dusenie). Necháme ich v rúre pri teplote 120 stupňov aspoň 4 hodiny. Keď je hotové, vyberieme z rúry, pridáme teplotu na 220 stupňov - z vrchu, potrieme marinádou a vrátime do rúry na 1-2 minútky - treba sledovať, ide to veľmi rýchlo, nech to nezhorí, bola by škoda.

Omáčka je dobrá aj k čipsom, nachos, pečeným zemiakom, ale hlavne k pečenému a grilovanému mäsu.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...