RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (250)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Domáca treska

autor: hucko (kuchtík)      body: 5      zobrazenia 26260      podpora 11.8.2016
Domáca treska
Pozrite si všetky recepty užívateľa hucko (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Toto nie je recept na falošnú tresku. Toto je recept na pravú tresku, alebo skôr rybí šalát na spôsob tresky v majonéze.

Zloženie:
1 pol kilová ryba
0,5 l octu
0,5 litra vody
(proste ocot s vodou v pomere 1:1)
3 ks mrkvy
6 ks sterilizované uhorky
štipka mletého čierneho korenia
1/2 čl soli
1/2 PL kr. cukru
200-250 ml majonézy
1 menšia konzerva kukurice bonduelle (nemusí byť)

Postup:
Vodu s octom necháme zovrieť a povaríme v nej rybu. Stačí tak 10 minút - ryba je hotová rýchlo. Necháme vychladnúť. Mrkvu nastrúhame a jemne vytlačíme šťavu. Nemusíme úplne do sucha, stačí, aby nebola mokrá. Šťavu vypijeme. Uhorky tiež postrúhame do tej istej nádoby, ako mrkvu. Šťavu z uhoriek nemusíme vypiť - leda, že by sme boli po opici - to padne vhod :-) Pridáme kukuricu, vychladnutú vykostenú a rozdrobenú rybu, majonézu, korenie , soľ a cukor. Dobre vymiešame a necháme v chladničke spojiť chute (aspoň 3-4 hodiny).

Chuť je jemná, no komplexná - iná ako šalát z obchodu. Ale to je dôvod, prečo to robíme. Ruku na srdce, dnes už nerobia taký rybí šalát, ako voľakedy :-(

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...