RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (249)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Bazový sirup

autor: karin (konzument)      body: 3      zobrazenia 2599      podpora -

Pozrite si všetky recepty užívateľa karin (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Magická liečivá rastlina s výrazne aromatickou kvetinovou vôňou a mierne citrónovou chuťou.Svoje využitie má v bylinkárstve i v kuchyni.

Zloženie:
30g čerstvo rozkvitnutej bazy, 60g kyseliny citrónovej, 3kg kryśtálového cukru, 3litre vody, 1 citrón

Postup:
Dva litre vody so 60g kyseliny citrónovej zvaríme a necháme vychladnúť. Do vychladnutej vody dáme umyté kvety bazy zbavenej hrubých stopiek. Pridáme nakrájané kolieska citróna a spolu necháme 24hodín vylúhovať za občasného premiešavania. Po vyluhovaní precedíme cez husté sitko alebo gázu. Do jedného litra vody nasypeme kryštálový cukor,zvaríme a vychladíme. Scedenú šťavu dáme do hrnca, pridáme zvarenú vodu s cukrom a spolu necháme zovrieť. Odstavíme a sirup hneď plníme do sklenených fliaš.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...