RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (249)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Vianočný punč

autor: hucko (kuchtík)      body: 7      zobrazenia 13596      podpora -
Vianočný punč
Pozrite si všetky recepty užívateľa hucko (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Tento recept na vianočný punč vznikol verejným obstarávaním a vyhral spomedzi 7 receptov. Neoplatí sa robiť v malom množstve.

Zloženie:
Recept na 13 litrov
9 litrov červeného vína (suché)
1 liter Rumu (alebo Tuzemský UM)
2 litre 100% pomarančovej šťavy (džús)
5 ks citrónov
10 ks pomarančov
25 ks klinčekov
45 ks celé čierne korenie
10 ks celá škorica
1 kg cukor kryštál

Postup:
2 citróny poriadne vyčistíme horúcou vodou a nakrájame na kolieska. Ostatné ošúpeme očistíme a nakrájame na malé kocky (tak 1x1 cm). Ak máme istotu, že nie sú chemicky ošetrované, môžeme použiť aj kôru zvyšných citrónov. Pomaranče ošúpeme a nakrájame na kocky 1x1 cm. Kôrku z pomarančov nepoužijeme. Dáme variť víno a hneď doň pridáme všetky ingrediencie okrem RUMU a CUKRU. Necháme zovrieť a povaríme tak 2-3 minútky (viac netreba) a odstavíme zo zdroja tepla. Teraz pridáme cukor, premiešame, aby sa rozpustil a nakoniec pridáme RUM. Odporúčam nechať spojiť chute aspoň tak hodinku - dve - nech riadne vyzrie.

POZN: Obrázok je stiahnutý z webu, lebo aj keď bolo 13 litrov, vypil sa príliš rýchlo a zabudli sme ho odfotiť :-) Avšak vyzeral ako tento na obrázku :-)

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...