RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (245)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Rybie lasagne so zeleninou

autor: karin (konzument)      body: 4      zobrazenia 1865      podpora -

Pozrite si všetky recepty užívateľa karin (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Lasagne pozná asi každý. Viete o tom, že sa dajú spraviť aj s rybami ?

Zloženie:
1 balíček cestovin-lasagní (alebo urobíme široké a tenké pásy domáceho rezancového cesta), 1 mladú cukinu, po 1 mäsitej červenej a žltej paprike, 600g mrazeného rybieho filé, 3 lyžice čerstvej bazalky(ak nemáme, dáme asi 2 lyžičky sušenej), 500g paradajkovej šťavy, 150g mäkkého syra, 1,5dl mlieka, soľ, čierne mleté korenie

Postup:
Cukinu umyjeme, osušíme, pokrájame na plátky a opražíme na oleji. Pridáme očistené papriky pokrájané na rezance a po chvíli aj rybie filé posekané nahrubšie. Premiešame s bazalkou a spolu dusíme asi 2 minúty. Prilejeme paradajkovú šťavu a uvedieme do varu, potom ochutíme. Syr roztopíme v mlieku, 2 lyžice odoberieme a vylejeme na pekáč. na to uložíme vedľa seba tri pásy lasagní, potrieme ich zase roztopeným syrom, na to dáme rybaciu zmes, znova rozložíme lasagne, opäť dáme zmes a navrch zase lasagne. Polejeme ich zvyškom syrovej omáčky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 30 až 35minút, až cestovinové pláty správne zmäknú. Vhodnou prílohou je šalát a čerstvý,chrumkavý chlieb.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...