RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (245)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Pečený pstruh na masle so šalátom

autor: hucko (kuchtík)      body: 12      zobrazenia 8317      podpora -
Pečený pstruh na masle so šalátom
Pozrite si všetky recepty užívateľa hucko (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Pstruha si môžete upiecť aj na panvici - odporúčam hranatú - zmestia sa tam tri naraz.

Zloženie:
3 ks vypytvaný pstruh
maslo (80-100 gramov)
soľ
korenie na ryby (alebo na pečené bravčové)


Postup:
Rybe oddelíme hlavu a chvost, aby sa mám na hranatú panvicu vošli aspoň tri kusy. Viem, je to netradičné, ale z praktického hladiska je to nutné. Na panvicu dáme roztopiť maslo a rybu šikmo narežeme na každej strane. Riadne okoreníme (zvonka aj z vnútra) a dáme na rozpálené maslo piecť. Pečieme ju asi 5-7 minút podľa toho, ako to máme radi. Otočíme ju opatrne na panvici a pečieme ju aj z druhej strany 5-7 minút. Keď ju otočíme, tak ju zakryjeme alobalom a pečieme už ďalej tak. Alobal neodkrývajte, nechajte ho tam celý čas. Po dopečení nechajte rybku zakrytú ešte tak 5-10 minút, nech mäsko vsiakne do seba chuť korenia. Rybka je najlepšia s čerstvým chlebom a sviežim šalátom.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...