RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (249)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Vaječný likér domáci

autor: Zuzu83 (konzument)      body: 1      zobrazenia 3102      podpora -

Pozrite si všetky recepty užívateľa Zuzu83 (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Vaječný likér domáci

Zloženie:
5 žĺtkov,
2 vanilínove cukre,
1 konzerva sladené kondenzované mlieko,
1 konzerva nesladené,
1/4 litra rumu

Postup:
Šľaháme v nádobe nad parou žĺtka s vanilínovým cukrom a nesladeným mliekom z konzervy, nesmie to vrieť, počkáme kým zmes trochu zhustne a žĺtka nebudú surové. Potom odstavíme, necháme trochu vychladnúť, pridávame postupne konzervu salka, miešame. Po úplnom vychladnutí postupne vlievame a vmiešame rum. Naplníme do fliaš a necháme min 1-2 dni odstáť v chladničke, chute sa spoja a likér zhustne tak akurát.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...