RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (249)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Lečo

autor: danicac (kuchtík)      body: 8      zobrazenia 9217      podpora -
Lečo
Pozrite si všetky recepty užívateľa danicac (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Lečo - je čas paradajok a paprík

Zloženie:
asi 3 kg paradajok
asi 2 kg paprík
2 veľké cibule
1 dl oleja
soľ

Postup:
Paradajky zabaríme teplou vodou, ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Papriku a cibuľu si očistíme. Papriku pokrájame na pásiky, cibuľu nadrobno. Cibuľu opražíme na oleji, pridáme nakrájané paradajky a papriky a dusíme asi 10 minút - aby sa úplne nerozvarilo. Podľa chuti osolíme. Zmesou napĺňame poháre, pritlačíme a zalejeme šťavou asi centimeter pod okraj. Uzavrieme viečkami a dáme do hrnca na zaváranie. Sterilizujeme 20 minút pri teplote 90 stupňov. Vyberieme a necháme vychladnúť.
Výborné k mäsu, alebo len tak vylepšené klobásou a zaliate vajíčkami.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...