RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (244)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Bylinkové maslo

autor: danicac (kuchtík)      body: 5      zobrazenia 2105      podpora -
Bylinkové maslo
Pozrite si všetky recepty užívateľa danicac (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Bylinkové maslo - na dochutenie grilovaných aj iných pokrmov

Zloženie:
maslo - zmäknuté
aromatické bylinky podľa chute, najlepšie čerstvé, ale v najhoršom prípade aj sušené:
- petržlenová vňať, bazalka, tymián, majoránka, pažítka ...
na dochutenie:
roztlačený cesnak
mletá paprika, korenie

Postup:
Bylinky umyjeme a nasekáme na čo najdrobnejšie. Cesnak ošúpeme a pretlačíme.
Zmäknuté maslo vymiešame s bylinkami, cesnakom a môžeme dochutiť paprikou alebo korením. Potom zrolujeme do alobalu, prípadne sformujeme valček alebo kocku a dáme stuhnúť. Zo stuhnutého masla odkrajujeme kúsky, ktoré kladieme na hotový grilovaný pokrm.
Môj tip: Stuhnuté maslo nakrájať na jednotlivé porcie a tak dať do mrazničky - na teplom mäse sa roztápa pomalšie.
Prípadne môžeme maslo natlačiť do formičiek a nechať takto stuhnúť - efekt je potom krajší.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...