RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (244)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Arabská cesnaková pasta

autor: hucko (kuchtík)      body: 1      zobrazenia 5392      podpora -

Pozrite si všetky recepty užívateľa hucko (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Cesnaková majonéza - cesnakový deep. Ničím nenapodobiteľná pasta - ideálna k pečenému mäsu.

Zloženie:
2 celé hlávky cesnaku (ak sú menšie, môžu byť kľudne aj 3)
zhruba 1,5 dl olivového oleja
1-2 čl citrónovej šťavy (podľa chuti)


Postup:
Cesnak, očistíme, rozpučíme a dáme do mixéra. Za stáleho mixovania prilievame olej (veľmi tenkým prúdom - ako nitka). Postup je identický, ako pri výrobe majonézy. Aj výsledná hustota musí byť, ako u majonézy. Môže sa stať, že zhustne skôr, ako spotrebujete všetok olej, to je v poriadku. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu. Doba skladovateľnosti v chladničke je aj 2-3 týždne.

Ideálne na grilovačku, k pečenému, alebo vyprážanému mäsu, k pečeným zemiakom, alebo k mexickým TACOS.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...