RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (250)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Cesnakáče

autor: danicac (kuchtík)      body: 10      zobrazenia 4449      podpora -
Cesnakáče
Pozrite si všetky recepty užívateľa danicac (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Cesnakáče - cesnakové žemličky

Zloženie:
Na 12 kusov:
250 g polohrubej múky,
15 g droždie,
1/8 l vlažného mlieka,
štipka cukru,
30 g masla,
1 ČL soli
1 žĺtok na potretie

Plnka:
1/2-1 hlávky cesnaku,
1/2 ČL soli,
70 g tuku
sezam,
tekvicové alebo slnečnicové šúpané semiačka na posypanie


Postup:
Do vlažného mlieka pridáme cukor a droždie, necháme postáť asi 10 minút a urobíme kvások. Do múky pridáme kvások, rozpustené maslo a soľ. Vypracujeme cesto, necháme ho v teple vykysnúť. (Alebo použijeme pekárničku – program miesenie cesta bez pečenia – ten cesto vymiesi a nechá vykysnúť – trvanie programu asi 1:30 hod.)
Hotové ( vykysnuté ) cesto, rozvaľkáme na veľký cca 1 cm hrubý obdĺžnik, ktorý potrieme plnkou, zatočíme do závinu a nakrájame na trojuholníky, ktoré potrieme vajcom a posypeme sezamom a semienkami. Poukladáme na vymastený plech a dáme piecť na 25 – 30 minút do predhriatej rúry na 190ºC.

Príprava plnky: Do rozpusteného tuku pridáme pretlačený cesnak, soľ a necháme stuhnúť (najlepšie do chladničky), aby nám vznikla roztierateľná hmota.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...