RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (245)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Ochlebník

autor: klaura (konzument)      body: 10      zobrazenia 3077      podpora -
Ochlebník
Pozrite si všetky recepty užívateľa klaura (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

dobrý ... :)

Zloženie:
1 šálka (väčšia) múka hladká T650
1 šálka (väčšia) múka žitná celozrnná
30 g droždie
1 hrsť staršia chlebová striedka
1 ks zemiak surový
100 g slanina údená
3 strúčiky cesnaku
1 KL cukor kryštal.
soľ hrubá
rasca
voda podľa potreby

Postup:
Najskôr si zarobíme kvások: droždie utrieme s cukrom, pridáme chlebovú striedku a vlažnú vodu. Necháme kvások nakysnúť.

Zmiešame obe múky, pridáme nastrúhaný surový zemiak, kvások, soľ, razcu a s vlažnou vodou vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti.
Každú časť roztlačíme na placku (na vymastenom plechu alebo tiež vymastenom pečiacom papieri), poukladáme a povtláčame nakrájanú údenú slaninu, nakoniec posypeme hrubou soľou a upečieme. Upečené ochlebníky potrieme pretlačeným cesnakom zavareným vo vode.

Vytlačiť recept




siska8    (id: 177)    (25.6.2013 o 11:18)   
Zaujímavé
Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...