RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (249)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Šošovicový prívarok

autor: janka1967 (konzument)      body: 7      zobrazenia 5736      podpora -
Šošovicový prívarok
Pozrite si všetky recepty užívateľa janka1967 (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Toto je šošovicový prívarok, ktorý je plne iný, ako sme zvyknutý pripravovať. Je jednoduchý a veľmi chutný.

Zloženie:
Šošovica, smotana na varenie, kyslé uhorky, slanina, hladká múka, ocot, soľ, cukor

Postup:
Šošovicu na noc namočíme. Na druhý deň, vodu zlejeme, šošovicu preberieme a uvaríme v slanej vode. Na panvici si pripravim nadrobno nakrajanú slaninu /oravsku, anglicku - taku dobre prerastanú/. Keď je šošovica mäkká, vlejeme do nej smotanu s hladkou múkou, zahustime. Pridáme trochu cukru, soli, octu. Necháme prevrieť. Na záver kyslé uhorky nakrájame na malé kúsky dáme do šošovice a nakoniec primiešame slaninu z panvice. Podávame s volským okom, pečenou klobásou a chlebom.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...