RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (245)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Pečeňová paštéta

autor: danicac (kuchtík)      body: 9      zobrazenia 16282      podpora -
Pečeňová paštéta
Pozrite si všetky recepty užívateľa danicac (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Pečeňová paštéta - vieš, čo tam dáš

Zloženie:
1 kg bravčovej pečienky (lepšie je dať polovicu kuracej pečienky, má to lepšiu chuť)
1,20 kg slanina
2,5 dkg soľ

korenie: čierne - 20 zrniek
nové - 10 zrniek
trochu tymiánu
1 bobkový list
kúsok zázvoru
kúsok muškátového orechu
3 klinčeky
(alebo nahradiť 2 PL korenia na mleté mäso)


Postup:
Všetko pokrájať, posoliť a pomleť najemno (pečienku najprv na 2 minúty do horúcej
vody - lepšie sa krája) vymiešať do peny. Naložiť do pohárov a dunstovať pri 80°C
60-80 minút. Plniť 2 cm od vrchu. Postačí na asi 15 pohárikov od detskej výživy.

Vytlačiť recept




janka1967    (id: 51)    (17.5.2013 o 19:56)   
už som dala aj do receptov, robím ju často najmä keď čakám hostí.
vladix    (id: 50)    (17.5.2013 o 19:00)   
Janka, vyzerá to zaujímavo, škoda taký recept schovávať v diskusii. Kľudne ho pridaj ako nový recept, poteší viacerých. ;-)
janka1967    (id: 49)    (17.5.2013 o 14:07)   
ja robim pasteku z kuracich pečienok - 1 balenie 500 g kuracich pecienok, 1-2 cibule, cesmak podľa chuti, soľ, čierne korenie a buď majoranku, tymián alebo oregano a 1 smotanu na varenie. Pečienky očistim, dam kacaciu masť keď nemám tak maslo, na rozpustenú masť pridám cesnak, cibulu, kuracie pecienky nakrajané a ocistené, zarestujem, pridam polovicu smotany na varenie,vydusim, pridám zvysok smotany a necham dojsť aby boli pecienky makke, pridam soľ, korenie. Pečienky odstavim trochu vychladnúť dam do mixera, rozmixujem. formu na srnci chrbat alebo aj nejaku sikovnu misku vylozim aloblom alebo foliou, vylejem pasteku rozmixovanu, necham vychladnut a dam stuhnut. Tu zvyknem pouzit aj na vystlanie formy slaninu anglicku, a dovnutra aj susene brusnice len tak primiesat
Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...