RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (250)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Bábovečky s ovocím

autor: danicac (kuchtík)      body: 9      zobrazenia 1855      podpora -
Bábovečky s ovocím
Pozrite si všetky recepty užívateľa danicac (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Bábovečky s ovocím

Zloženie:
Cesto:
100 g hladkej múky,
35 g stuženého tuku,
1 lyžica kryšt. cukru,
štipka soli.

Plnka:
2 krát po 40 g ovocia (jahody, banány, maliny, hrušky, marhule a pod. - mrazené rozmraziť, kompótové nechať odkvapkať),
2 lyžice hrozienok,
1 lyžica rumu,
40g kryšt. cukru,
1 lyžica vanilkového pudingu v prášku,
1 vajce,
125 ml mlieka,
1 lyžica mletých lieskových orieškov,
1 lyžica múky na posypanie dosky,
1 lyžička tuku na vymazanie bábovkových foriem,
1 lyžička prášk. cukru


Postup:
Múku, stužený tuk, cukor, soľ a 4 lyžice vody zamiešame a uhnetieme cesto. Zabalíme ho do fólie a uložíme na 30 minút do chladničky.

Ovocie pokrájame na malé kúsky. Hrozienka necháme napučať v rume.

Dosku posypeme múkou. Cesto rozdelíme na 4 časti. Z každej vyváľame koleso o hrúbke asi 2 cm a priemere asi 16 cm. Menšie bábovkové formičky o priemere asi 10 cm vymažeme tukom a vyložíme kolečkom cesta.

Do foriem vyložených cestom nasypeme orechy, rozložíme ovocie a hrozienka a pečieme v predohriatej rúre 10 minút pri teplote 200 C.

Cukor, puding v prášku, vajce a mlieko rozmixujeme a nalejeme do formičiek s predpečenými bábovečkami. Pečieme ešte 20-25 minút pri teplote 200 °C.

Upečené bábovečky posypeme prášk. cukrom. Po vychladnutí ich vyberieme z formičiek, poukladáme na tanieriky. Podávame so šľahačkou.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...