RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (249)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Neskutočne šťavnaté pečené kačacie prsia

autor: hucko (kuchtík)      body: 6      zobrazenia 4443      podpora -
Neskutočne šťavnaté pečené kačacie prsia
Pozrite si všetky recepty užívateľa hucko (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Rýchlovka a neskutočne jemná úprava kačacej flákoty

Zloženie:
kačacie prsia aj s kožou
soľ

Postup:
Zapneme rúru a nastavíme teplotu 200 stupňov (použijeme o chvíľu)

Kačacie prsia na strane kožky nakrojíme na šachovnicu. Dávajte pozor, aby ste nezarezali do mäsa - stačí kožku narezať.
Osolíme kožku (smelo) a položíme na veľkú STUDENÚ panvicu. Ak by sme dali na rozpálenú, kožka by sa hneď pripiekla a zatvorila. Nebola by taká chrumkavá a bola by podstatne mastnejšia. Pod panvicou zapálime oheň (pridáme teplo na max.) a o 5 minút otočíme. Na strane mäska ho necháme 3-4 minúty opiecť.

Kačacie prsia pustili šťavu (masť). Túto šťavu vylejeme na menší pekáčik, položíme naň prsia (kožkou hore) a šup na 6-7 minút do rúry.

Vytiahneme prsia z rúry a ešte na minútu ich dáme na kožku na panvicu opiecť - bude chrumkavejšia. Necháme oddychovať 8 minút a lahôdka je na svete.

Podávame s pučenými zemiakmi, glazovanou zeleninou, lokšou, alebo čerstvým voňavým chlebíkom.

Vytlačiť recept




Libchen    (id: 277)    (11.1.2017 o 08:47)   
neskutočná pochúťka perfektne pripravená, úplne si ma dostal :-) škoda, že len jeden bodík som mohla udeliť.
Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...