RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (244)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Čokoládový vianočný koňak

autor: Libchen (konzument)      body: 5      zobrazenia 66      podpora -
Čokoládový vianočný koňak
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Na Vianoce si radi pochutnávame na hustom pravom čokoládovom koňaku z kvalitnej čokolády.

Zloženie:
150 gramov kvalitnej čokolády so 75% - tným obsahom kakaa
170 gramov práškového cukru
2 vaječné žĺtky
400 ml sladeného kondenzovaného mlieka
400 ml 40% - tného tuzemského rumu
2 balenia pravého vanilkového cukru

Postup:
Do hrnca dáme práškový cukor, vaječné žĺtky, vanilkový cukor, nalámanú kvalitnú čokoládu, prilejeme sladené kondenzované mlieko a za stáleho miešania nad parou z vodného kúpeľa necháme čokoládu pomaly rozpustiť a miešame, kým sa zmes nespojí na hladký čokoládový krém, ktorý začne hustnúť. Pridáme teplotu a uvarený puding necháme zovrieť, zoberieme zo zdroja tepla, pridáme rum, premiešame a necháme vychladnúť. Hotový koňak naplníme do čistých suchých fliaš. Tento koňak nie je s kakaom, má chuť pravej čokolády a má aj patričné grády, jedným slovom je to pochúťka, ktorú sa oplatí pripraviť a pochutnať si na pravom čokoládovom koňaku, je veľmi chutný, veľmi hustý a voňavý ako rozpustená čokoláda, pred naliatim do pohárov odporúčam fľašu s koňakom dobre pretrepať.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...