RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (244)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Pečeňová židovská paštéta

autor: Libchen (konzument)      body: 5      zobrazenia 160      podpora -
Pečeňová židovská paštéta
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Tento recept je z výpiskov mojej mamy, ktorá sa ho naučila od Židov, pripravuje sa z pečene kukuricou vykŕmenej husy.

Zloženie:
500 gramov husacej pečene z husi vykŕmenej kukuricou /foie gras/
200 gramov husacej masti
4 vajcia uvarené na tvrdo
1 stredne veľká cibuľa na jemno nasekaná
plnotučná horčica podľa chuti /dávam 3 až 4 lyžice/
soľ podľa chuti
čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
masť husacia na zaliatie



Postup:
Na husacej masti orestujeme cibuľu a pečeň, ktorú sme nakrájali na menšie kusy, predtým sme ju zbavili blany a cievnej stopky. Necháme úplne vychladnúť. K pečeni pridáme pokrájané vajcia, predtým uvarené na tvrdo. Všetko spolu na jemno rozmixujeme tyčovým mixérom. Pridáme horčicu, soľ, korenie a premixujeme ešte raz úplne do hladka. Vzniknutá zmes je pomerne riedka, odložíme ju na 24 hodín do chladničky, aby stuhla, dala sa potom dobre rozotierať a aby sa prepojili chute.Hotovú paštiku natierame na čerstvý chlieb alebo pečivo. Paštiku môžeme plniť do menších sklenených nádobiek, zalejeme asi 0,5 cm vrstvou husacej masti. Uskladňujeme v chladničke.
Recept patrí medzi skvosty tradičnej židovskej kuchyne a podáva sa pri slávnostných príležitostiach.
Moja mama suroviny pomlela na mäsovom mlynčeku, mávali sme túto paštétu ako sviatočné raňajky doplnené pokrájanou zelenou paprikou a čerstvými paradajkami, ja suroviny mixujem pomocou tyčového mixéra, paštéta má jemnejšiu konzistenciu. Možno ju pripraviť aj z kuracej pečene. Paštéta nie je kosher, lebo nie je pripravená z kosher surovín podľa prísnych pravidiel Kašrutu, avšak aj tak je to vynikajúca pochúťka a aj ked nie je kosher, recept je stále židovský a mimoriadne obľúbený vo svete.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...