RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (244)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Kuracia pečeň na smotane s haluškami

autor: hucko (kuchtík)      body: 5      zobrazenia 143      podpora -
Kuracia pečeň na smotane s haluškami
Pozrite si všetky recepty užívateľa hucko (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Kuracia pečeň obsahuje veľa železa, kyseliny listovej a zinku, takže je vhodná najmä pre ľudí, ktorí jedia málo mäsa. Tieto živiny totiž pomáhajú pri tvorbe červených krviniek.

Zloženie:
500g kuracej pečene
2 dl vývaru
100ml kyslá smotany + 100ml vody
1 kopcovitá PL hladkej múky
1/2 čl soli
1 cibuľa (stredne veľká)
2 PL masti (alebo masla)



Postup:
Na masti (masle) speníme cibuľku. Keď máte viac času, nechajte ju zatiahnuť až do žltohneda - pustí viacej chuti. Pridáme nakrájanú kuraciu pečeň, trošku ju tiež orestujeme a podlejeme vývarom len tak, aby bola tesne zakrytá. Podusíme tak 10 minút - viac netreba.

Smotanu zmiešame s vodou, pridáme soľ, múku, dôkladne vymiešame a touto zátrepkou zahustíme pečeň. Necháme zovrieť a odstavíme.

PODÁVAME S HALUŠKAMI z HRUBEJ MÚKY.

Keby ste nevedeli, ako na halušky, tak na 750g hrubej múky pridajte 550ml studenej vody a štipku soli. Vypracujte vláčne cesto (NIE, NETREBA VAJÍČKO) a pomocou prípravku na to určeného nahádžte do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú na vrch, treba ich vybrať, nechať odkvapkať, šup do cedítka a preliať studenou vodou. Nedávajte olej, lebo olej zabráni tomu, aby halušky na seba pobrali tú smotanovú omáčku.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...