RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (244)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Pečený kohút

autor: Libchen (konzument)      body: 5      zobrazenia 158      podpora -
Pečený kohút
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Recept na veľmi chutné sviatočné jedlo pripravené z domáceho kohúta.

Zloženie:
2 000 gramov domáceho kohúta /prsia s krídlovou kosťou a stehno/
100 ml vývaru z domáceho kohúta
3 lyžice slnečnicového oleja

Postup:
Domáceho kohúta kuchynsky upravíme a uvaríme temer do mäkka v polievke z kohútich drobov. receptTU: http://www.sefkuchari.sk/recept-1270-Polievka-z-kohutich-drobov.html Použila som len polovicu domáceho kohúta, ktorý mal váhu 4,3 kg - a síce prsia s hornou časťou krídla a stehno.

Ked už je kohút takmer mäkký, vyberieme polovicu kohúta z vývaru a položíme do pekáča. Kohúta pred pečením už nesolíme, pretože predtým sa varil v osolenom vývare. Kohúta v pekáči podlejeme malým množstvom horúceho vývaru, potom prelejeme povrch kohúta olejom a vložíme piecť do predohriatej rúry.

Kohúta pečieme asi 30 minút pri teplote 180 °C, kým kožička na povrchu nebude krásne vypečená do chrumkava a do peknej červeno - hnedej farby. Upečeného kohúta vyberieme na dosku, prikryjeme alobalom, necháme asi 20 minút odpočinúť a naporcujeme.

Pečeného kohúta podávame s ľubovolnou prílohou a šalátom. Ja som podávala upečeného kohúta s netradičnou prílohou - arabskou mždarou (dusená ryža zmiešaná s uvarenou šošovicou) a arabským paradajkovým šalátom. Ide o veľmi chutné jedlo, ktoré je cenovo prístupné, pretože zároveň uvaríme vynikajúcu polievku a výborný hlavní chod.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...