RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (249)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Losos na masle so sladkými kalerábovými rezancami.

autor: hucko (kuchtík)      body: 5      zobrazenia 4992      podpora -
Losos na masle so sladkými kalerábovými rezancami.
Pozrite si všetky recepty užívateľa hucko (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Kapor to nie je (našťastie), ale ako ryba na Vianoce poslúži dokonale.

Zloženie:
- flákota lososa (na porciu podľa apetítu)
- 50-80g maslo
- smelo soli medzi prsty

Rezance:
- 1 stredný kaleráb na porciu
- cca 2 PL masla (alebo masti)
- 1/2 PL cukru na porciu (budeme glazovať)
- štipka soli
- 1 dl vody na podliatie
- za hrsť najemno sekanej pažítky

Postup:
Najprv si pripravíme rezance:
Kaleráb očistíme, nakrájame na tenké plátky, z ktorých potom spravíme rezance. Na masle ich sprudka opražíme a okamžite podlejeme vodou (to je tých 1dl). Osolíme, pridáme cukor, miešame do rozpustenia cukru, pridáme pažítku a necháme pomaly odkryté vrieť, aby sa odparila tekutina. Medzitým si pripravíme na druhej panvici LOSOSA.

LOSOS:
Lososa aj s kožou na panvici (najprv z vrchu) necelú minútku opražíme na masle. Otočíme na kožu, smelo medzi prstami osolíme každú porciu (radšej dvakrát), prikryjeme a trošku stiahneme plameň. Takto ho necháme aspoň 5-7 minút (nie každý má rád šťavnatého médium-lososa). Lososa vyberieme a opatrne odstránime kožu. Pri použití vhodného náradia ho vieme na chvíľu vrátiť na panvicu bez toho, aby sa rozpadol, aby sme trošku zapiekli aj tú mastnejšiu časť, ktorá bola pod kožou (spodok).

Servírovanie navrhujem, ako je na obrázku. Napriek tomu, že losos je slaný, rezance sladké, zažijete búrlivú reakciu chutí - ohňostroj v papuľke a budete chcieť ešte :-)

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...