RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (244)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Jahňacie guľky so syrovou čiapočkou v paradajkovej omáčke s cuketou

autor: Libchen (konzument)      body: 5      zobrazenia 80      podpora -
Jahňacie guľky so syrovou čiapočkou v paradajkovej omáčke s cuketou
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Môj vlastný recept na veľmi chutné výdatné a pomerne rýchle jedlo s arabským korenením, ktoré je krásne voňavé s pikantnou chuťou, zasýti a zahreje.

Zloženie:
jahňacie guľky:
500 gramov mletého jahňacieho mäsa
soľ podľa chuti
čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
1 lyžička údenej mletej červenej papriky
1 lyžička celej rímskej rasce
1 feferonka
3 strúčiky cesnaku
1 zväzok posekanej petržlenovej vňate
1 zväzok posekanej pažítky
omáčka:
1 stredne veľká cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 mladé cukety
2 zelené papriky
500 ml domácej paradajkovej šťavy
500 ml domáceho vývaru z jahňacích kostí
soľ podľa chuti
čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
6 guľôčok celého čierneho korenia
3 guľôčky celého nového korenia
4 bobkové listy
kryštálový cukor podľa potreby na vyrovnanie chuti
príloha:
400 gramov špagiet
voda na varenie špagiet podľa potreby
soľ podľa chuti
olivový olej podľa potreby

Postup:
Do misy dáme pomleté jahňacie mäso, čerstvo mleté čierne korenie, soľ, rímsku rascu, posekanú feferonku,sladkú mletú červenú údenú papriku, premiešame, pridáme prelisovaný cesnak, posekanú petržlenovú vňať a posekanú pažítku. Zmes poriadne premiešame, odložíme odpočívať do chladničky na 30 minút, aby sa dobre prepojili všetky chute, tesne pred oprážaním z tejto hmoty vytvarujeme guľky o priemere asi 5 cm vlhkými rukami. Kým mäsko odpočíva v chladničke, uvaríme paradajkovú omáčku s cuketou, na rozohriatom oleji orestujeme cibuľu, cesnak, kolieska cukety, pridáme paradajkovú šťavu, kryštálový cukor na vyrovnanie chuti, zelenú papriku pokrájanú na malé kocky, celé nové a celé čierne korenie, bobkové listy, podlejeme horúcim vývarom z jahňacích kostí, vždy malým množstvom, dusíme prikryté pokrievkou na strednom plameni asi 30 minút, kým omáčka pekne zhustne. V rozohriatom oleji opražíme guľky z každej strany za občasného otáčania, hotové guľky vyberieme na tanier, necháme ich odsať na papierovej kuchynskej utierke z prebytočného tuku. Kým sa opražia všetky mäsové guľky, uvaríme spagetti vo vriacej osolenej vode na al dente - asi 6 - 7 minút, scedíme ich necháme odkvapkať z vody na cedníku, dáme do misy, premiešame s olivovým olejom, aby sa nezlepili. Na tanier dáme spagetti, pridáme horúcu paradajkovú omáčku s cuketou, na ktorú položíme opražené guľky, posypeme ich nastrúhaným syrom, ktorý sa zbytkovým teplom čiastočne rozpustí a vytvorí syrovú čiapočku. Hotové jedlo servírujeme horúce. Ide o veľmi chutné jedlo s pikantnými opraženými šťavnatými guľkami z mletého jahňacieho mäsa s voňavou paradajkovou omáčkou a s dusenou cuketou, doplnené nastrúhaným syrom, je to pomerne rýchlo hotové a jednoduché jedlo, ktoré zasýti i zahreje.



Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...