RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (244)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



pečené kačacie stehná na kalerábových rezancoch s lokšou

autor: hucko (kuchtík)      body: 5      zobrazenia 2148      podpora -
pečené kačacie stehná na kalerábových rezancoch s lokšou
Pozrite si všetky recepty užívateľa hucko (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Niekedy sa oplatí vybočiť zo štandardu a skúsiť menšiu zmenu. Je to osviežujúce a človek má pocit luxusu. Nenadarmo patrí Vojto medzi najlepších.

Zloženie:
KALERÁBOVÉ REZANCE
2-3 PL masti
1 menší kaleráb (na osobu)
riadna hrsť pažítky
1/2 čl soli
1 PL kr. cukru

LOKŠE si spravíme podľa receptu:
http://www.sefkuchari.sk/recept-1055-Fantasticke-nadychane-zemiakove-lokse.html

KAČACIE STEHNÁ si spravíme podľa receptu:
http://www.sefkuchari.sk/recept-886-Luxusne-konfitovane-kacacie-stehna..html

Postup:
KALERÁBOVÉ REZANCE:
Kaleráb očistíme a nakrájame na plátky tak 1-1,5 mm hrubé. Plátky nakrájame na rezance (rovnako hrubé). Na masti ich v hlbšej panvici trošku (priškvaríme (trošku=1 minútu miešania) a podlejeme tak necelý deci vývarom (alebo suchým bielym vínom, alebo čistou vodou). Teraz osolíme a pridáme cukor. Glazujeme (odparujeme tekutinu), kým nám panvica nezostane takmer celá suchá (asi 7 minút za občasného miešania). Rezance sú hotové, ihneď servírujeme.

Niežeby som kapustu nemal rád, ale toto ma dostalo do kolien a kapusta dlhší čas bude k iným jedlám :-)

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...