RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (250)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Vyprážané zelerové rezne

autor: Libchen (konzument)      body: 5      zobrazenia 397      podpora -
Vyprážané zelerové rezne
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Veľmi chutné, lacné a rýchle zeleninové jedlo.

Zloženie:
800 gramov zeleru - buľva
1 lyžička citrónovej šťavy
soľ podľa chuti
2 vajcia
hladká múka podľa potreby
50 ml studeného mlieka
strúhanka podľa potreby
slnečnicový olej podľa potreby

Postup:
Celer pokrájame na kolieska o hrúbke asi 5 mm, olúpeme, umyjeme, povaríme asi 7 až 8 minút v osolenej vode s citrónovou šťavou, scedíme a necháme odkvapkať z vody a vychladnúť. Vychladnuté celerové kolieska obalíme v múke, v rozšľahaných vajciach s mliekom, so soľou a v strúhanke. Obalené celerové rezne vysmažíme v horúcom oleji z oboch strán do peknej zlato - červenej farby, dáme odsať z prebytočného tuku na papierovú kuchynskú utierku. Horúce vysmážané celerové rezne podávame so zemiakovou kašou a tatárskou omáčkou alebo so zeleným šalátom.




Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...