RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (245)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Hríbová praženica

autor: Libchen (konzument)      body: 5      zobrazenia 197      podpora -
Hríbová praženica
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Praženica z pravých hríbov je veľká pochúťka, pripraviť sa dá z čerstvých i sušených húb.

Zloženie:
50 gramov sušených dubákov
1 veľká cibuľa
2 až 3 vajcia na osobu
3 lyžice slnečnicového oleja/domácej bravčovej masti
soľ podľa chuti
mletá rasca podľa chuti
čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:
Sušené huby namočíme do teplej vody a necháme napučať - asi 30 minút. Ak máme čerstvé pravé hríby, očistíme ich a pokrájame na plátky. Pomer sušených húb k čerstvým je 1 : 10, t. j. ak použijeme 50 gramov sušených húb, potom potrebujeme 500 gramov čerstvých húb.Veľkú cibuľu očistíme a nakrájame ma kocky. Vajíčka dobre rozšľaháme so soľou, na osobu dávame v priemere 2 až 3 vajcia. Na rozohriatom tuku /masť alebo olej/ orestujeme cibuľu do sklovita. Pridáme hríby, prilejeme vodu, v ktorej boli namočené, jemne osolíme, koreníme mletou rascou, čerstvo mletým čiernym korením a dusíme do mäkka, po odparení všetkej tekutiny hríby ešte opečieme, zalejeme vajcami rozšľahanými so soľou a za stáleho miešania pripravíme redšiu praženicu. Cesnak sa do tohoto jedla nepridáva!!! Podávame horúce s čerstvým domácim chlebom alebo pečivom, servírujeme s horúcim čajom s citrónom a domácou čalamádou. Ide o veľmi chutné rýchle pomerne lacné výdatné a nádherne voňavé jedlo, najchutnejšie je na domácej bravčovej masti, je to výborná večera.




Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...